Blog

Projekat “Zaželi” obavlja se sukladno propisanim epidemiološkim mjerama
Novosti Projekt - Zaželi

Projekat “Zaželi” obavlja se sukladno propisanim epidemiološkim mjerama

Gerontodomaćice u sklopu projekta Zaželi – Aktivne u zajednici koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg je provođenje započelo 5.1.2021. i traje do 5.3.2021.g., a čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, zajedno sa partnerima, provode uslugu pomoć u kući na području Ivanca i Maruševca za ukupno 60 korisnika, na siguran način sukladno propisanim epidemiološkim mjerama. Iako se radi o projektu, te GDCK Ivanec ovu uslugu ne pruža u mreži socijalnih usluga, postupamo sukladno Uputama  za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 za pružatelje izvan-institucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, dr. Andrija Štampar i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Obzirom mnogobrojni troškovi, iako prijeko potrebni, nisu bili prihvatljivi troškovi projekta, te za iste nisu osigurana sredstva Projektom Zaželi, neizostavna je suradnja sa Gradom Ivancem i općinom Maruševec, koji gerontodomaćicama, odnosno nositelju projekta, GDCK Ivanec, promptno izlaze u susret, osiguravajući financijska sredstava za potrebne nove/dodatne resurse za provođenje Projekta.

Slijedom navedenog, Grad Ivanec kao dodatnu vrijednost projektu i pomoć u pružanju usluge pomoć u kući, osigurao je financijska sredstva za kupnju 5 beskontaktnih toplomjera i 50 komada zaštitnih pregača koje će gerontodomaćicama itekako pomoći u obavljanju usluga pružanja pomoći potpore za trenutno 42 starije i nemoćne osobe, sukladno epidemiološkim mjerama.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X