Blog

Podjela kompleta prve pomoći-vrtićima, školama i ekipama prve pomoći
Novosti

Podjela kompleta prve pomoći-vrtićima, školama i ekipama prve pomoći

Rad s mladima – neizostavna aktivnost GDCK Ivanec – tijekom ovog tjedna podjela 77 kompleta prve pomoći vrtićima, školama i ekipama prve pomoći na području djelovanja GDCK Ivanec

Za sve osnovne, srednje škole i vrtiće na području djelovanja GDCK Ivanec ovog tjedna biti će podijeljeno 77 kompleta prve pomoći i informativnih letaka o projektu Sigurnije škole i vrtići.

Kompleti prve pomoći namijenjeni su provođenju edukacija i radionica iz prve pomoći, a koje su sastavni dio projekta Sigurnije škole i vrtići kojeg mnogi vrtići i škole već provode koristeći unutar projekta razvijenu edukativnu platformu ”sigurnija-djeca.hck.hr” koja nudi metodički i sadržajno standardizirane različite edukativne materijale, aktivnosti i alate iz područja prve pomoći, pripremljenosti za izvanredne situacije i psihosocijalne podrške. Hrvatski Crveni križ je u periodu od 2018-2021. provodio projekt ”Sigurnije škole i vrtići” financiran iz EU fondova u sklopu Erasmus+ unutar kojeg je kreiran lako dostupan internetski alat kojeg odgojitelji, učitelji, nastavnici i stručni suradnici mogu koristiti i realizirati u svakodnevnom radu s djecom i mladima.

GDCK Ivanec ima bogato iskustvo i velike rezultate u radu s mladima, zahvaljujući dobroj suradnji sa vrtićima i školama na području svojeg djelovanja. Tijekom godina provedene su brojne radionice sukladno programu Odgoj za humanost od malih nogu, a samo u 2020.g. zbog epidemiološke situacije provedeno je 10 radionica kojima je obuhvaćeno 223 učenika. Nastavljeno je temama iz Kurikuluma za međupredmetnu temu Zdravlje, te Građanski odgoj i obrazovanje. Slijedom toga, trenutno u OŠ i SŠ provodimo on-line (putem zoom platforme) radionice na temu Mentalno zdravlje, koje provodi vanjska suradnica, Ana Kolarić, mag.psych. Tijekom veljače i ožujka 2021. provedeno je 12 on-line radionica i obuhvaćeno 311 učenika.

S radionicama na teme: prve pomoći, pripreme za izvanredne situacije i psihosocijalne podrške unutar projekta ”Sigurnije škole i vrtići”, krećemo na jesen u vrtićima i školama koji si iskazali želju i potrebu za provođenjem istih od strane djelatnika i vanjskih suradnika GDCK Ivanec. Prema prikupljenim podacima plan je odraditi radionice za oko 250 djece i mladih. Veselimo se budućoj suradnji!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X