Blog

Završetak projekta “Infrastrukturno opremanje i adaptacija skladišnog posrednika u lancu doniranja hrane Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec” NPOO.C1.5.R4-I1.01.0030
Novosti Projekt Infrastrukturnog opremanja

Završetak projekta “Infrastrukturno opremanje i adaptacija skladišnog posrednika u lancu doniranja hrane Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec” NPOO.C1.5.R4-I1.01.0030

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec završilo je sa provedbom projekta „Infrastrukturno opremanje i adaptacija skladišnog prostora posrednika u lancu doniranja hrane Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec“, kodni broj projekta NPOO.C1.5.R4-I1.01.0030.

Nositelj projekta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 23.803,01 eura (179.343,78 kn) i u cijelosti je financirana iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Razdoblje provedbe projekta bilo je od 01.02.2023. do 01.09.2023. godine.

Cilj projekta bio je jačanje infrastrukturnih kapaciteta GDCK Ivanec, koji je registrirani posrednik u lancu doniranja hrane, kako bi se stvorili osnovni preduvjeti za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina građana.

Projekt je uključivao nabavu rashladnog uređaja, opreme za čuvanje hrane, informatičke opreme, radove na adaptaciji skladišnog prostora koji su uključivali izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom, radove na instalacijama za vodovod i odvodnju te radove na postojećim elektroinstalacijama.

Projektom su identificirane dvije osnovne ciljne skupine. Prva su krajnji primatelji donirane hrane na području djelovanja GDCK Ivanec, odnosno osobe kojima je provedba projekta pridonijela poboljšanju životnog standarda i osigurala zadovoljenje temeljne životne potrebe. Druga ciljna skupina su zaposlenici i volonteri GDCK Ivanec koji su na raspolaganje dobili adekvatnu opremu za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane.

Provedbom ovog projekta stvorili su se preduvjeti za povećanje mogućnosti prihvata, skladištenja i distribucije hrane. S obzirom da donirana hrana predstavlja višak u prehrambenom lancu, spriječit će se nastajanje otpada od hrane, sačuvat će se prirodni resursi i smanjiti emisija stakleničkih plinova.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X