Blog

<strong>GDCK Ivanec sudjelovalo na pokaznoj vježbi civilne zaštite Grada Ivanca</strong>
Novosti

GDCK Ivanec sudjelovalo na pokaznoj vježbi civilne zaštite Grada Ivanca

Danas u 12:00 sati sudjelovali smo na pokaznoj vježbi civilne zaštite Grada Ivanca u srednjoj školi Ivanec pod nazivom „Potres – 2022“. Cilj vježbe je uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite te drugih sudionika u sustavu civilne zaštite, podizanje spremnosti, obučenosti, opremljenosti i koordinacija sustava civilne zaštite u slučaju većih intervencija.

GDCK Ivanec bio je zadužen za pripremu vježbe kroz pripremu markiranata i realističnog prikaza ozljeda, postavljanje šatora te pružanja prve pomoći lakše ozlijeđenim osobama.

Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i njihovoj ekipi Prve pomoći koja je pružila prvu pomoć ozlijeđenim osobama te profesoru na pratnji, a također se zahvaljujemo i volonterima koji su sudjelovali u vježbi.

Želimo se zahvaliti i Gradu Ivancu, stožeru civilne zaštite Grada Ivanca i Srednjoj školi Ivanec na odličnoj organizaciji.

U vježbi su sudjelovali Grad Ivanec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec, Područni ured civilne zaštite Varaždin, HGSS- Stanica Varaždin, Ministarstvo unutarnjih poslova RH- policijska postaja Ivanec, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije- Ispostava Ivanec i GDCK Ivanec.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X