Blog

Svjetski dan prve pomoći
Novosti

Svjetski dan prve pomoći

Svake godine diljem svijeta druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Bez obzira na dob, posjedovanje vještina i znanja prve pomoći pomaže u stvaranju sigurnijih i zdravijih zajednica. Djeci, odraslima ili starijim osobama potrebno je omogućiti kvalitetne edukacije iz prve pomoći jer nas cjeloživotna predanost učenju i pružanju prve pomoći čini otpornijima. Znanje prve pomoći mora biti dostupno svima, svatko može naučiti spasiti život, a građani su prva karika u lancu spašavanja života. Sudjelovanjem na edukacijama iz prve pomoći zajednice mogu postati samopouzdanije, sigurnije i otpornije.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na važnost cjeloživotnog učenja i uključuje sve dobne skupine – djecu, odrasle i starije osobe. Tema podsjeća i da je važno prevenirati socijalnu isključenost i u edukaciju uključiti osobe s invaliditetom, raseljene osobe i migrante, djecu i mlade koji žive u teškim životnim okolnostima, beskućnike i druge ranjive skupine.

GDCK Ivanec je Svjetski dan prve pomoći obilježio sa učenicima 7.d razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec koji su sudjelovali na edukativnom predavanju „Prva pomoć“ koje je vodila dugogodišnja suradnica i volonterka dr.med. Gordana Županić, a gdje su se učenici upoznali sa osnovnim znanjem i vještinama pružanja prve pomoći.

Zahvaljujemo se OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec,  razrednici 7.d. razreda Martini Harjač te svim učenicima koji su sudjelovali na predavanju!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X