Blog

Uključivanje osoba raseljenih iz Ukrajine u život zajednice
Novosti

Uključivanje osoba raseljenih iz Ukrajine u život zajednice

Nakon brojnih provedenih aktivnosti kojima su osobama raseljenima iz Ukrajine smještenima u Lepoglavi osigurani svi potrebni uvjeti za normalan život, krenulo se s njihovim što aktivnijim uključivanjem u život zajednice u kojoj borave. S tom je nakanom, na inicijativu Grada Lepoglave i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, organiziran susret na kojem su im predstavljene mogućnosti uključivanja u sportske klubove i udruge koje djeluju na području Grada Lepoglave.

Predstavnici Nogometnog kluba Lepoglave, Ženskog nogometnog kluba Lepoglave, Sportskopenjačkog kluba Direkt, Karate kluba Lepoglave, Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglave, Košarkaškog kluba Lepoglave i Odreda izviđača Lepoglave predstavili su im aktivnosti u koje se mogu uključiti, s posebnim naglaskom na mlađe uzraste budući da je većinom riječ o djeci koja su s majkama iz ratom pogođene Ukrajine stigla u Lepoglavu. Poziv da se uključe u aktivnosti koje im se nude upućen je i majkama. Za sve njih klubovi će osigurati potrebnu sportsku opremu, a članarina će im biti besplatna.

– Želimo da naši novi sugrađani budu što sretniji i zadovoljniji u našem gradu, da im vrijeme koje provode daleko od svoje domovine lakše prolazi. Znamo što znači zbog rata biti odvojen od svojih obitelji i prijatelja i koliko je u tim trenucima važna potpora zajednice u kojoj se nalaze. Zato želimo da aktivno sudjeluju u životu naše zajednice koja ih je od samog početka prihvatila i pruža im pomoć i podršku., poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek također je istaknula važnost integriranja osoba raseljenih iz Ukrajine u zajednicu u kojoj borave izrazivši pri tom zadovoljstvo mogućnostima koje se za to pružaju u Gradu Lepoglavi kao i interesom koji su za to pokazale obje strane.

Izvor: Grad Lepoglava https://www.lepoglava.hr/sadrzaj/pregled/ukljucivanje-osoba-raseljenih-iz-ukrajine-u-zivot-zajednice/4501?c=19Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X