Blog

Za obitelji koje žive ispod praga siromaštva izdaju se vaučeri za djecu u iznosu od 200,00 kn po djetetu!
Novosti Objave

Za obitelji koje žive ispod praga siromaštva izdaju se vaučeri za djecu u iznosu od 200,00 kn po djetetu!

Iz sredstava humanitarne akcije Solidarnost na djelu 2021. uz tijeku je izdavanje vaučera za djecu koja žive u obiteljima koje teško spajaju kraj s krajem. Radi se o obiteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade preko CZSS Ivanec, obiteljima s troje i više djece s ukupnim primanjima u kućanstvu do 1.300,00 kn po članu obitelji, obiteljima samohranih roditeljima s ukupnim primanjima po članu obitelji do 1.400,00 kn, te ostalim obiteljima koje žive ispod praga siromaštva, svi iz evidencije GDCK Ivanec. Zasigurno nismo obuhvatili sve, jer statistički podaci ukazuju na velik postotak siromašnih koji žive u nevidljivom siromaštvu o čemu svjedoči velika razlika između praga siromaštva po dohotku i praga siromaštva po potrošnoj metodi (koja govori koliko si obitelji mogu priuštiti s prihodima koje imaju), te je upravo stopa siromaštva po potrošnji na razini Centra za socijalnu skrb Ivanec visokih 30,11% (za razliku od stope siromaštva po dohotku koja je 21,49%).

Putem vaučera obitelji realiziraju kupnju odjeće, obuće, školskog pribora i kućanskih potrepština.

U evidenciji, Socijalnom programu GDCK Ivanec nalazi se 44 takvih obitelji, s ukupno 112 djece.

U akciji je prikupljeno: 21.738,70 kn; 406 kg hrane i 69 kom higijenskih proizvoda; slijedom čega se istim obiteljima ujedno dijele i veliki prehrambeni tzv. dječji paketi hrane i higijenskih proizvoda.

GDCK Ivanec izdvojiti će dodatnih 4.172,74 kn kako bismo obuhvatili svih 112 djece i podmirili  troškove akcije.

U OŠ Ivanec i OŠ Lepoglava prikupljanje prehrambenih i higijenskih proizvoda traje i dalje.

Hvala svima koji ste doprinijeli uspjehu ove humanitarne akcije!!!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X