Blog

Najava akcije DDK Maruševec 07.12.2021.
Najave događaja i akcija

Najava akcije DDK Maruševec 07.12.2021.

ragi darivatelji,

GDCK Ivanec sve Vas poziva da se uključite u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Općine Maruševec, u utorak, 07.12.2021. trajanja od 09:00 do 12:00 sati. Akcija će se održati za građane šireg maruševečkog područja u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca, kao i sve ostale darivatelje koji se žele pridružiti akciji darivanja krvi.

Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj,  potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život!

Potrebe za krvi su velike pogotovo u ljetno vrijeme kad je vrijeme godišnjih odmora.

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

Napomena:

Molimo darivatelje da sa sobom imaju i zdravstvenu iskaznicu radi ažuriranja podataka.

Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X