Blog

Najava početne Konferencije projekta Zaželi-aktivne u zajednici
Novosti Projekt - Zaželi

Najava početne Konferencije projekta Zaželi-aktivne u zajednici

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organizirati će sutra, 09.lipnja 2021.g. početnu Konferenciju projekta Zaželi-aktivne u zajednici u gradskom ivanečkom parku s početkom u 11,00 sati.

Na Konferenciji će se prezentirati sam projekt Zaželi – aktivne u zajednici čije provođenje za započelo 05.01.2021.g. i trajati će do 05.03.2022.g. Nositelj projekta je GDCK Ivanec, a partneri u Projektu su: Grad Ivanec, Općina Maruševec, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Varaždin. Svrha projekta je, uz istovremeno pružanje pomoći i podrške starijim i teško bolesnim odraslim osobama (neovisno o dobi) na području grada Ivanca i općine Maruševec, unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena kroz programe osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćica. U projektu 7 zaposlenih žena pomoć i podršku pruža za trenutno 65 starije i teško bolesne odrasle osobe. Broj korisnika raste iz dana u dan.

Na početnoj konferenciji govoriti će voditeljica projekta koja će prezentirati projekt, njegovo provođenje, mogućnosti uključivanja, rad gerontodomaćica, a iz prve ruke iskustva će u neformalnom razgovoru svim zainteresirani prenijeti prisutni korisnici i  gerontodomaćice. O projektu će govoriti i prisutni predstavnici partnera.

Kako svoj dolazak na početnu Konferenciju najavio vrlo mali broj medija, pozivamo sve zainteresirane za uključenje u ovaj Projekt (starije osobe i/ili članove obitelji) da dođu u gradski ivanečki park i čuju nešto više o samom projektu, mogućnostima uključenja, te da se zadrže sa nama u neformalnom razgovoru i druženju po završetku Konferencije.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X