Blog

Novosti

Najava akcije DDK KZ Lepoglava 01.06.2021.

Dragi darivatelji,

Pozivamo vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice iz Lepoglave, ali i svi drugi zainteresirani darivatelji su dobrodošli. Akcija darivanja krvi održati će se u utorak 01.06.2021. godine od 09,00 – 12,00 sati u Restoranu Ivančica u Lepoglavi.

Podsjećamo Vas da su zalihe krvi nedovoljne pa vas pozivamo da se priključite.

GDCK Ivanec pobrinuti će se da se najstrože poštivaju mjere zaštite za Vašu sigurnost.

Ukoliko poznajete nekoga tko bi mogao postati darivatelj, punoljetna i zdrava osoba, molimo Vas da i njih obavijestite o akciji darivanja i potaknete na uključenje.

Nakon akcije za sve darivatelje biti će osiguran zahvalni obrok.

Radujemo se vašem dolasku!

Napomena:za darivatelje koji rade u Republici Sloveniji, a planiraju dati krv, negativan test na Covid vrijedi 7 dana.Preporuke za darivatelje koji su se cijepili.. Ako su cjepiva bazirana na mRNA tehnologiji (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako su bazirana na vektorskoj tehnologiji s nereplikativnim adenovirusom (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen, Sputnik V): • odgoda darivanja za 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok).• odgoda darivanja za 7 dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija)B. Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom (kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac):• odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenjaC. Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljene: • odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenjaProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X