Blog

Održano 25. gradsko natjecanje mladih HCK
Novosti

Održano 25. gradsko natjecanje mladih HCK

U subotu, 09.03.2024. godine u OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik održano je 25. gradsko natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec uz podršku OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik.

Na natjecanju u kategoriji pomladak sudjelovalo je 9 ekipa iz škola: OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, PŠ Tina Ujevića Salinovec, OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Franje Serta Bednja, OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik, OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća, OŠ Gustava Krkleca Maruševec i PŠ Druškovec.

U kategoriji mladi sudjelovale su 2 ekipe iz srednje škole Maruševec.

U kategoriji pomladak, prvo mjesto pripalo je ekipi OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća, drugo plasirana bila je ekipa OŠ Tina Ujevića Salinovec 1, dok je treće mjesto zauzela ekipa OŠ  groga Janka Draškovića Klenovnik. U kategoriji mladi sudjelovala je srednja škola Maruševec sa dvije ekipe koje su podijelile prvo i drugo mjesto.

Posebne pohvale upućujemo ekipi OŠ Donja Voća koja je u kategoriji pomladak osvojila prvo mjesto. Ekipu su činili: Vanessa Stolnik, Lucija Bolčević, Ana Šipek, Emily Premužić, Emma Bosilj i Lucija Šobak sa mentoricom Matejom Smiljanec i ekipi srednje škole Maruševec koja je u kategoriji mladi osvojila prvo mjesto, učenicima: Anamarija Makarić, Vanesa Koren, Klaudija Rogina, Eva Končić, Karla Šutalo i Sara Ribić sa mentoricom Elizabetom Juričan.

Cilj natjecanja bilo je okušati se u vještinama pružanja prve pomoći, ali i okupljanje što većeg broja mladih osoba u svrhu razmjene iskustva i ideja o radu mladeži HCK, koje je popratilo i zajedničko druženje. Natjecatelji su pokazali spremnost na pružanje prve pomoći osobama u nevolji, a u današnje vrijeme nam upravo to i treba, da pokažemo i budemo ljudima – ljudi.  

Kroz natjecanje koje se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, mladi su imali priliku pokazati sve što su naučili sudjelujući u izvannastavnoj aktivnosti „Prva pomoć“ u svojim školama.

Svi natjecatelji su ove godine iskazali zavidno znanje i vještine, a razlike u poretku ekipa bile su vrlo male, što služi kao dodatni pokazatelj odlične pripremljenosti ekipa, njihovog rada s mentorima te međusobno sa svojim školskim kolegama.

Najbolja ekipa iz kategorije podmlatka i najbolja ekipa iz kategorije mladi sudjelovati će na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK koje će se održati u OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik, dana 13.04.2024. godine i na kojem će uz ekipe iz svih gradskih društava Crvenog križa Varaždinske županije, sudjelovati i ekipe iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Zahvaljujemo svim sucima, stručnim komisijama te izvoditeljima realističnog prikaza ozljeda, učenicima glumcima, svim djelatnicima i učenicima OŠ Klenovnik koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja, načelniku općine Klenovnik, gosp. Mladenu Blašku te svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju i praćenje ovog natjecanja.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X