Blog

Održana edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika DV Latica Klenovnik
Novosti

Održana edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika DV Latica Klenovnik

Dana 15.03.2024. godine u dječjem vrtiću Latica Klenovnik održana je edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika za pružanje prve pomoći.

Edukacija je provedena sukladno Pravilniku o načinu postupanja odgojno-obrazovnih djelatnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zašite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima (NN 132/13).

Na edukaciji su sudjelovali odgojno-obrazovni djelatnici vrtića, a edukaciju je vodila dr.med. Gordana Županić, spec. obiteljske medicine. Teme koje su se obrađivale bile su astma, konvulzije, hiperventilacija, šećerna bolest, alergije i anafilaktički šok, gušenje, krvarenje i otvorene ozljede, ozljede kostiju i zglobova, dijete bez svijesti koje normalno diše i osnovno održavanje života.

Odgojno-obrazovni djelatnici mogli su kroz praktičnu vježbu na lutki i sami isprobati osnovne postupke održavanja života.

Zahvaljujemo se dječjem vrtiću Latica Klenovnik i ravnateljici na iskazanom interesu za održavanje ovakve vrste edukacije.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X