Blog

Završetak provedbe projekta ZAŽELI – Aktivne u zajednici II
Novosti Projekt – Zaželi II

Završetak provedbe projekta ZAŽELI – Aktivne u zajednici II

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec privelo je kraju projekt ZAŽELI – Aktivne u zajednici II (broj ugovora: UP.02.1.1.16.0184), financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu od 98.427,23 EUR (741.600,00 HRK). Svrha samog projekta bila je omogućiti pristup zapošljavanju ženama pripadnicama ranjivih skupina iz ruralnog i brdsko-planinskog područja Varaždinske županije kroz zapošljavanje istih u lokalnoj zajednici, s ciljem pružanja podrške osobama u starijoj životnoj dobi (65 godina i više) i nemoćnim osobama kako bi se spriječila prerana institucionalizacije i poboljšala kvaliteta života ove korisničke skupine.

U sklopu projekta tako je zaposleno 15 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, prijavljenih u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koje su pružale usluge za korisnike na području Grada Ivanca te općina Donja Voća i Maruševec.

Za starije i nemoćne osobe u sklopu projekta su pružane raznovrsne usluge, uključujući: pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, brigu o osobnoj higijeni, pružanje podrške korisnicima kroz razgovor i druženje, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima, pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, te drugi poslovi vezani uz brigu za starije i nemoćne osobe. Gerontodomaćice su na terenu skrbile za ukupno 146 korisnika u razdoblju od 6 mjeseci – tijekom provedbe realizirano je ukupno 10.384 usluga. Za starije i nemoćne osobe tokom projekta su bili osigurani i mjesečni paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Nositelj projekta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.

Partneri na projektu bili su: Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Ivanec, Grad Ivanec, Općina Maruševec, Općina Donja Voća, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin

Razdoblje provedbe projekta: 25.10.2022. do 25.06.2023. godine

Voditeljica projekta: Sanja Pajtak, ravnateljica GDCK Ivanec

GDCK Ivanec zahvaljuje projektnim partnerima na suradnji i nadamo se nekim budućim zajedničkim projektima.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X