Blog

Pomoć u kući na područjima JLSU 2023.
Novosti

Pomoć u kući na područjima JLSU 2023.

Održan je prvi mjesečni sastanak sa gerontodomaćicama koje su od 01.06.2023. zaposlene po projektima „Pomoć u kući na području Grada Ivanca 2023.“, „Pomoć u kući na području Općine Maruševec 2023.“ i „Pomoć u kući na području Općine Donja Voća 2023.“

Ukupno je zaposleno 5 žena koje trenutno na navedenim područjima pružaju usluge pomoći i potpore za ukupno 82 starijih i nemoćnih osoba. Kroz mjesec lipanj pružile su 752 usluge pomoći u obavljanju kućanskih poslova te 20 usluga pomoći pri obavljanju osobne higijene.

Podsjetimo kako su Grad Ivanec, Općina Maruševec i Općina Donja Voća prepoznale potrebu za takvom vrstom usluga na terenu te sufinanciraju provedbu projekata. Projekti Pomoći u kući uključuju pomoć starijim i nemoćnim osobama. Usluge koje će biti pružene krajnjim korisnicima obuhvaćaju: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz druženje i razgovore te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Na sastanku smo uz predaju i popunjavanje potrebne dokumentacije i obrazaca, razgovarali o izazovima s kojima se svakodnevno gerontodomaćice susreću na terenu te kako te izazove savladati, na zadovoljstvo i krajnjih korisnika i njih koje pružaju te usluge.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X