Blog

Održana edukacija za građane Lepoglave
Novosti

Održana edukacija za građane Lepoglave

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin su u srijedu, 21. lipnja 2023., proveli edukaciju građana Lepoglave iz područja civilne zaštite s posebnim naglaskom na ulogu građana prilikom provođenja preventivnih mjera i aktivnosti

Prilikom edukacije okupljenima su se uvodno obratili gradonačelnik Marijan Škvarić te pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Ivica Matošić. S obje strane izražena je podrška edukacijama ovoga tipa te prilagodba edukacija mjestu održavanja s obzirom na njihove rizike. Tom je prilikom istaknuto kako se ustrojavanjem sustava civilne zaštite na lokalnoj, područnoj i državnoj razini povezuju resursi i sposobnosti u jedinstvenu cjelinu radi smanjenja rizika od katastrofa, pružanja brzog i optimalnog odgovora na prijetnje i opasnosti nastanka te ublažavanja posljedica velike nesreće i katastrofe.

Uz potresni rizik, govorilo se i o ostalim identificiranim rizicima na području Lepoglave te je kroz prezentaciju i raspravu istaknuta važnost osobne zaštite kao temeljnog oblika organiziranja građana za vlastitu zaštitu te pružanje uzajamne pomoći drugim osobama kojima je zaštita potrebna.

U program osposobljavanja, uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Varaždin bili su uključeni i Gradsko društva Crvenog križa Ivanec te Vatrogasna zajednice Varaždinske županije.

Građani koji su se odazvali edukaciji su pozdravili ovu vrstu edukacije iz područja civilne zaštite, po prvi puta usmjerene njima.

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured VaraždinProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X