Blog

Najava akcije DDK Maruševec 04.04.2023.
Najave događaja i akcija

Najava akcije DDK Maruševec 04.04.2023.

Pozivamo vas da se uključite u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Općine Maruševec, u utorak, 04.04.2023. trajanja od 09:00 do 12:00 sati. Akcija će se održati za građane šireg maruševečkog područja u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca, kao i sve ostale darivatelje koji se žele pridružiti akciji darivanja krvi.

Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije.

Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj,  potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život!

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 14 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X