Blog

Najava akcije DDK Klenovnik + Ivančica 12.04.2022.
Najave događaja i akcija

Najava akcije DDK Klenovnik + Ivančica 12.04.2022.

GDCK Ivanec sve Vas poziva da se uključite u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak 12.04.2022. godine od 08,30 do 10,30 h za djelatnike bolnice i građane šireg klenovničkog područja u prostorijama navedene bolnice u Klenovniku u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivanja krvi Klenovnik, te Općom bolnicom Varaždin, Službom za plućne bolesti i tuberkulozu Klenovnik.

Nakon akcije u Klenovniku, slijedi akcija u Tvornici obuće Ivančica d.d. Ivanec za djelatnike navedene tvornice.  Akcija u Ivančici biti će isti dan u vremenu od 12,00 – 14, 00 sati.

Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj,  potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život!

Obje akcije provesti će ekipa za Transfuziologiju Opće bolnice Varaždin.

Za sve darivatelje krvi osigurani je zahvalni obrok.

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 14 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X