Blog

Za 52 djelatnika tvrtke GPT Đurasek d.o.o. održane dvije edukacije iz prve pomoći
Novosti Objave

Za 52 djelatnika tvrtke GPT Đurasek d.o.o. održane dvije edukacije iz prve pomoći

Za 52 djelatnika tvrtke GPT Đurasek d.o.o., Crveni križ Ivanec, na poziv odgovornih osoba tvrtke organiziralo je tečaj prve pomoći tzv. modul A+ u trajanju 5 nastavnih sati, u dva navrata 20. i 28.1.2022.

Svrha edukacije je podizanje svijesti djelatnika o važnosti znanja i vještina iz prve pomoći, a cilj je da polaznici steknu osnovna znanja i vještine iz prve pomoći. Nakon završenog tečaja polaznici će znati/moći: provjeriti stanje svijesti i disanje, postaviti unesrećenu osobu u stabilni bočni položaj, primijeniti postupak oživljavanja, pružiti pomoć kod gušenja osobe stranim tijelom, pružiti pomoć kod jakog vanjskog krvarenja.

Svim polaznicima GDCK Ivanec izdati će potvrdu o sudjelovanju na tečaju koja vrijedi 4 godine.

Tvrtka GPT Đurasek rijetka je ovako velika tvrtka koja za svoje djelatnike osigurava tečaj kojim se povećavaju kompetencije zaposlenika vezano uz prepoznavanje, djelovanje i pružanje konkretne prve pomoći osobama/svojim kolegama na radnom mjestu, kada im takva pomoć iznenada zatreba.

Ovo je također jedna od načina osiguranja zdrave i sigurne radne okoline što i jest jedna od komponenti Politike upravljanja kvalitetom, zdravljem i sigurnošću na radu istoimene tvrtke.

Pohvala društvenoj odgovornosti i odgovornom poslovanju i brizi za zdravlje i sigurnost radnika, te zahvala na povjerenju Crvenom križu za provođenje tečaja prve pomoći.

Tečaj je provela vanjska suradnica GDCK Ivanec, dr.med. Gordana Županić.

Fotografije: Dražen Hočurščak, volonter GDCK Ivanec.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X