Blog

“Solidarnost na djelu 2021. “
Objave

“Solidarnost na djelu 2021. “

Pozivamo Vas da se uključite u 49. humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa:

 „Solidarnost na djelu 2021.“ .

Akcija započinje 8.listopada 2021. i traje do 08. studenog 2021.

Račun humanitarne akcije: IBAN:HR9423600001300168733

Kupnjom novčanog bona zahvalnosti (ili direktnom uplatom na IBAN humanitarne akcije) pomažete u kupnji:

ODJEĆE, OBUĆE, ŠKOLSKOG PRIBORA, TE HIGIJENSKIH POTREPŠTINA ZA DJECU IZ OBITELJI KOJE ŽIVE U SIROMAŠTVU I U RIZIKU OD SIROMAŠTVA

Akcija započinje 08.10.2021. u cijeloj RH kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa! U organizaciji GDCK Ivanec akcije će trajati do 08. studenog 2021.

GDCK Ivanec provodi ovu humanitarnu akciju s ciljem ublažavanja ili sprečavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti u svrhu poboljšanja uvjeta života, te osiguravanja odjeće, obuće, uvjeta školovanja i higijenskih potrepština za djecu. GDCK Ivanec akciju provodi u suradnji sa školama, vrtićima, poduzećima, građanima, volonterima! Ovisno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava obiteljima će se izdavati vaučeri/bonovi za kupnju odjeće, obuće, školskog pribora i higijenskih potrepština za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji.

Plan je prikupiti 20 tisuća kn za 101 dijete – korisnika Socijalnog programa GDCK Ivanec.

Ovisno o uspjehu humanitarne akcije, mogući neposredni korisnici su:

1.Obitelji s djecom (od 0-18 godina) a korisnici su zajamčene minimalne naknade preko CZSS

2.Obitelji s troje i više djece (od 0-18 godina) s ukupnim prihodima u po članu kućanstva do 1.300,00 kn

3.Samohrani roditelji djece (od 0-18 godina) s ukupnim prihodima po članu kućanstva do 1.400,00 kn

5. Diskrecijsko pravo – djeca u riziku od siromaštva, a ne spadaju u gore navedene kriterije; nalaze se u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima

U akciji se prikuplja i HRANA. Prikupljaju se trajne namirnice (brašno, šećer, ulje, riža, sol, tjestenina, juha, konzerve, marmelada).

Namirnice možete donijeti u GDCK Ivanec (Đure Arnolda 11, mala županijska zgrada) svakim radnom danom od 7-15 sati. Hrana će se prikupljati i u školama koje odaberu ovakav načina sudjelovanja u akciji solidarnosti. Predlažemo i poduzećima, obrtima koji se žele uključiti, da nam se jave kako bismo im osigurali potreban broj kutija sa oznakom Crvenog križa.

Letci s informacijama o humanitarnoj akciji će biti dostupni uz kasice Crvenog križa, te na mnogim javnim mjestima na čitavom području djelovanja GDCK Ivanec, kao i plakati.

Također, pozivamo građane; pratite naše web stranice, kao i fb stranicu na kojima će biti najnovije informacije o tijeku same akcije!

Svima Vam zahvaljujemo na uključenju u ovogodišnju akciju Solidarnosti u nadi da će biti uspješna, a u cilju pružanja pomoći djeci, djeci koja žive u obiteljima čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, ili u obiteljima s većim brojem djece , a koje žive s izrazito niskim prihodima, često neadekvatnim životnim uvjetima i potrebna im je pomoć !

                                                                                                                                                             GDCK IVANECProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X