Blog

Naših 42-dvoje jubilaraca-promotora kulture darivanja krvi primilo svoja priznanja!!! Hvala im!!!
Novosti Objave

Naših 42-dvoje jubilaraca-promotora kulture darivanja krvi primilo svoja priznanja!!! Hvala im!!!

GDCK Ivanec jučer je svečanom podjelom jubilarnih priznanja obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskog Crvenog križa. Svečanosti je prisustvovalo 42 darivatelja koji su u 2021.g ostvarili pravo na priznanje Hrvatskog Crvenog križa za 35,75,100 i 125 puta darovanu krv!

Brončani znak priznanja ostvarilo je ove godine 8 žena – dobrovoljnih darivateljica krvi za 35 puta darovanu krv, a svečano su ga primile slijedeće darivateljice: Jožica Hiržin, Jadranka Jakopec, Nadica Juren, Zlata Lončar.

Brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv ostvarilo je ove godine 16 muškaraca-dobrovoljnih darivatelja krvi – svečanosti uručivanja priznanja prisustvovali su: Valent Barlek, Stjepan Cerjan, Vjekoslav Hrgarek, Mario Kovaček, Mladen Krog, Zvonko Lončarek, Dražen Novoselec, Dejan Sambolek, Josip Strupar i Drago Štrlek.

Franjo Banek, Miljenko Brežni i Mladen Habek – darivatelji su koji su primili srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv. Srebrni znak priznanja ostvarili su i: Zvonko Bunić i Josip Punčec; dakle ukupno: 5 darivatelja krvi.

Zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv ove godine ostvario je darivatelj g. Vlado Kušter, iz Ivanca, aktiv darivanja; Kaznionica u Lepoglavi. G. Kušter primio je i prigodan poklon GDCK Ivanec.

Za 125 darivanja zahvalnicu DDK za izvanredan uspjeh s plaketom i prigodan poklon GDCK Ivanec ostvarili su: Mario Bogadi iz Ivanca (aktiv Transfuzija) i Ivan Čiček iz Ivanca (aktiv Ivanec). Svečano je plaketa uručena g. Ivanu Čičeku iz Ivanca (g. Bogadi nije mogao biti prisutan).

Prilika je bila zahvaliti se i obiteljima u kojima najmanje dva ili više članova kontinuirano i redovno kroz pet godina dobrovoljno daruju krv, te im se dodjeljuje obiteljska zahvalnica. Ove godine obiteljsku zahvalnicu ostvarilo je 6 obitelji u kojima 14 članova redovno i kontinuirano daruje krv. Svečano su obiteljske zahvalnice uručene obiteljima: Canjuga iz Klenovnika, Golub iz Klenovnika, Oreški iz Klenovnika i Sambolek iz Ivanca.

Dobrovoljnim darivateljima krvi koji prema ocjeni liječnika odgovornog za odabir darivatelja zbog zdravstvenih razloga ili godina starosti ne mogu više darivati krv daje se završna zahvalnica za DDK s upisanim brojem davanja i plaketom. Završnu zahvalnicu i prigodan poklon GDCK Ivanec primili su: gđa Ivka Novak za ostvarenu 61 put darovanu krv, te g. Stjepan Kukec za ostvarenih 137 darivanja krvi!

Priznanja i zahvalnicu ove godine ostvarilo je ukupno 283 darivatelja GDCK Ivanec koji su krv darivali na organiziranim akcijama ili u Transfuzijskoj službi Varaždin. Od 1.-40. darivanja ove godine zahvalnicu je na kućnu adresu primio 241 darivatelje krvi. Jubilarcima su iste uručene svečano u hotelu Orion, na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskog Crvenog križa.

Na ovogodišnjoj svečanosti GDCK Ivanec zahvalio je i čestitao darivateljima koji su u 2020.g. ostvarili pravo na zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv i to:g. Davor Barlafa iz Ivanca i g. Franjo Bračko iz Lepoglave.

Svečanosti su prisustvovali i voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi GDCK Ivanec, zaposlenici i predsjednik GDCK Ivanec, g. Zlatko Barbir. Voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi osobe se koje zaslužuju posebnu zahvalu, jer bez pomoći u okupljanju, organiziranju, animiranju darivatelja na terenu, rezultati koje ostvaruje GDCK Ivanec sa preko 2000 aktivnih darivatelja krvi tijekom godina ne bi bio moguć, što nas redovno svrstava među prvih 20 društava Crvenog križa od 108 društava u RH po broju ostvarenih doza krvi na 100 stanovnika.

Uz svečanu večeru, poseban poklon bila je predstava pod nazivom ”Korona virus” glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca. Hvala Komedijašima! Predsjednik GDCK Ivanec,g. Zlatko Barbir poručio je: Osobe koje daruju krv, daruju je bez obzira kroz koja društvena uređenja prolazili, kako država u kojoj žive nosi ime, bez, ne traže krivce za ne darivanje, već uvijek pronađu razlog zašto darivati bez obzira na sve. Tim i takvim ljudima prioritet je dobrota, humanost, pomoć drugoj osobi, drugom čovjeku! Neki puta to je možda njihov bližnji, no najčešće su to ljudi koje ne znamo ni imenom ni prezimenom, ne znamo koje su boje kože, rase, spola…No, znamo da smo pomogli čovjeku. Imamo privilegiju koje rijetko koje države u svijetu imaju, a to je besplatno, dobrovoljno darivanje krvi. Zahvalio je u ime GDCK Ivanec u i ime svih čija imena i prezimena ne znamo, ali znamo da smo pomogli svojom dozom krvi! Svima je čestitao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, a obiteljima darivatelja zahvalio na bezrezervnoj podršci u darivanju krviProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X