Blog

Projekt Zaželi – Aktivne u zajednici, u travnju!
Novosti Projekt - Zaželi

Projekt Zaželi – Aktivne u zajednici, u travnju!

Tijekom travnja provedene su 852 usluge obavljanja kućanskih poslova i poslova oko kuće, a prijeđeno je preko 2000 km u obavljanju poslova i usluga prijevoza za korisnike. Gerontodomaćice koje pomoć i podršku pružaju starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području grada Ivanca i općine Maruševec, projekt Zaželi-Aktivne u zajednici provode od 15.02.2021.g., a sam projekt započeo je 15.01.2021.g.

Od tada i početnih muka u pronalaženju starijih i nemoćnih građana kojima bismo pružali uslugu podrške i pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova, puno smo odmakli i to u pozitivnom smjeru. Sada se usluga od početnih 42 korisnika pruža za 63 starijih i nemoćnih osoba, a broj korisnika kojima je takva usluga potrebna svakodnevno raste.

U međuvremenu jedinice lokalne samouprave koje svojim radom pokrivamo u kontekstu provođenja ovog projekta (kako i ostalih naših djelatnosti), dale su dodatan doprinos u sufinanciranju snimanja promo-filma o Projektu, kupnji bicikla, zaštitne opreme (toplomjera), a GDCK Ivanec kao dodatnu vrijednost uz podjelu higijenskih paketa financiranih europskim sredstvima dijeli prehrambene pakete financirane iz vlastitih sredstava za socijalno-ugrožene korisnike iz projekta, svaka 3 mjeseca.

Promo-film, razumljivo, jedva čekamo i isti će svi koji to žele moći pogledati u Tjednu Crvenog križa (od 08.-15.05.) na YouTube kanalu Varaždinskih vijesti.

U projekt je trenutno uključeno 29 muških i 34 ženskih korisnika, a prosječna dob uključenih je 74 godine života.

Na redovnom sastanku petkom gerontodomaćice izražavaju sve veću potrebu za uslugama obavljanja poslova oko kuće (košnja trave, uređenje okućnica), slijedom čega molimo sve zainteresirane volontere za pomoć našim gerontodomaćicama u obavljanju tih poslova da nam se jave, također i studente zainteresirane za obavljanje ovih poslova pozivamo da se jave na oglas objavljen u Studentskom centru Varaždin. Zahvaljujemo!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X