Blog

U sklopu projekta Zaželi-aktivne za zajednici podijeljena 42 kućansko-higijenska paketa za krajnje korisnike projekta s područja grada Ivanca i općine Maruševec
Novosti Projekt - Zaželi

U sklopu projekta Zaželi-aktivne za zajednici podijeljena 42 kućansko-higijenska paketa za krajnje korisnike projekta s područja grada Ivanca i općine Maruševec

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec, kao nositelju projekta pod nazivom Zaželi – Aktivne u zajednici, dodijeljena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 644.235,00 HRK (100% EU sredstava). Projekt provode: nositelj projekta: GDCK Ivanec i slijedeći partneri: Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Ivanec i Općina Maruševec, u razdoblju od 05.01.2021.-05.03.2022.g.

Jedna od aktivnosti koja se odvija kontinuirano za čitavo vrijeme trajanja projekta podjela je kućansko-higijenskih paketa za krajnje korisnike: za 42 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, svakog mjeseca tijekom trajanja projekta.

Projektom je planirana podjela ukupno 540 kućanstvo-higijenskih paketa tijekom 12 mjeseci provedbe projekta. Slijedom navedenog, do kraja veljače završena je prva podjela za 42 krajnja korisnika u ukupnom iznosu od 5.925,68 kn.

Podjelu su odradile gerontodomaćice u suradnji sa djelatnicima GDCK Ivanec, na području provedbe projekta: u Ivancu i Maruševcu.

Dodatnu vrijednost projektu dati će i prehrambeno-higijenski paketi koji će korisnici Projekta, a koji su ujedno korisnici Socijalnog programa GDCK Ivanec, dobiti tijekom razdoblja provedbe  projekta. Tako će biti podijeljeno dodatnih 168 prehrambeno-higijenskih paketa iz vlastitih sredstava GDCK Ivanec.

Zanimljivi statistički podaci:

Projekt Zaželi- aktivne u zajednici u samo prvih 15 dana provedbe (15.02. gerontodomaćice su započele radom na projektu/obilaskom korisnika) provedena je ukupno 371 usluga obavljanja kućanskih poslova i poslova oko kuće, razgovora, druženja, te 12 usluga pomoći u obavljanju osobne higijene i nekoliko usluga prijevoza korisnika do obiteljskog liječnika ili na specijalistički pregled. Naše gerontodomaćice kažu kako je ljudima najviše potreban razgovor, druženje, pa tek onda pomoć u obavljanju kućanskih poslova, a s ljepšim vremenom i poslova oko kuće.

Ukupno je u prvih 15 dana provođenja Projekta bilo uključeno 50 korisnika; a primjerice s današnjim danom (09.03.) uključeno je 57 korisnika. Jedna gerontodomaćica tako u prosjeku pruža podršku za 8 starijih osoba. Prosječna starosna dob korisnika uključenih u projekt su 72 godine života. Projektom je trenutno obuhvaćeno 39 korisnika s područja Ivanca i 18 korisnika sa područja Maruševca.

Tijekom narednih dana slijedi druga podjela kućansko-higijenskih paketa iz projektnih sredstava, te uskrsnih paketa iz vlastitih sredstava GDCK Ivanec za korisnike projekta Zaželi, a koji su ujedno korisnici Socijalnog programa GDCK Ivanec.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fondaProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X