Blog

Posljednjom financijskom transakcijom s računa otvorenog za hum. akciju Solidarnost na djelu 2020. završena ova humanitarna akcija
Novosti

Posljednjom financijskom transakcijom s računa otvorenog za hum. akciju Solidarnost na djelu 2020. završena ova humanitarna akcija

Sa posljednjom financijskom transakcijom, isplatom s humanitarnog računa otvorenog u svrhu uplate sredstava za akciju Solidarnost na djelu 2020, završena je humanitarna akcija Solidarnosti, koja je započela 09.10.2020.g. a koja je za svrhu imala prikupiti 20.000,00 HRK za pomoć djeci iz višečlanih obitelji, korisnika Socijalnog programa GDCK Ivanec.

Nažalost, ciljani iznos nismo uspjeli prikupiti. Akcijom je prikupljeno 14.787,40 kn, a kako to nije bilo dovoljno za pokriće potreba svih naših višečlanih obitelji (za kupnju nove odjeće, obuće i kućanskih potrepština) izvršni Odbor izdvojio je još 6.612,60 kuna proračunskih sredstava GDCK Ivanec, kako bismo ukupnom broju djece koja žive u siromaštvu i u riziku od siromaštva na području djelovanja našeg Društva mogli izdati vaučer za kupnju navedene robe, sve prema njihovim potrebama. Vaučere su obitelji realizirale u nekoliko trgovina na ivanečkom području, s kojima je GDCK Ivanec ostvarilo poslovnu suradnju odnosno sklopilo ugovor u svrhu realizacije akcije.

Poručujemo, nikad nije bilo teže! Mnoga poduzeća s kojima dugo godina surađujemo odbila su suradnju, kao i neke škole, a mnogi obrti (s kojima također surađujemo dugi niz godina) nisu se odazvali uplatiti financijska sredstva unatoč našim opetovanim pozivima.

No, cilj je ostvaren. Osmjesi na dječjim licima bili su nam slađi neko ikad.

Hvala od srca svima koji ste dali svoj doprinos!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X