Blog

Donacija školskog pribora i slatkiša učenika OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik učenicima OŠ Glina
Novosti

Donacija školskog pribora i slatkiša učenika OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik učenicima OŠ Glina

Prikupljena donacija učenika OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik dostavljena je tijekom jučerašnjeg dana u OŠ Glina. Dostavu donacije od 300 komada raznih slatkiša i 317 komada školske opreme (u vrijednosti: 3.314,00 kn), djelatnik GDCK Ivanec, Mladen Jagarinec i naš volonter i član Skupštine GDCK Ivanec iz Maruševca, g. Dragutin Kolenko, odradili su jučer. Sa svojim jučerašnjim danom započeli su u Voćarskoj ulici u Petrinji gdje su i danas smještene brojene službe, te Logistički centar Hrvatskog Crvenog križa i volonteri HCK koji i nadalje pružaju pomoć stanovništvu pogođenom potresom.

Djelatnik GDCK Ivanec Mladen Jagarinec: ”Najprije smo pokupili Matiju (svima već dobro poznatog volontera GDCK Ivanec, iz Lepoglave koji gotovo neprekidno pomaže od samog početaka krize), na skladištu u Petrinji i istina je da je već postao pomalo glavni u Petrinji i čini se da su svi nekako oko njega i kad smo ga vratili poslijepodne, svi su jedna dočekali i skočili u smislu: stigao je naš Matija. S tim u vezi ponavljamo da itekako možemo biti ponosi na njega!”

U OŠ Glina dostavljen je školski pribor, pernice, torbe, te slatkiši koje su prikupila djeca OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik. Djelatnika i volontere GDCK Ivanec (g. Kolenka i Matiju Žuličeka), dočekali su i toplo primili ravnateljica Škole, gđa Robertina Štajdohar, ravnateljica GDCK Glina, gđa Alberta Cestarić, te predsjednica školskog odbora OŠ Glina, gđa Štefica Ponder. Prijem je kako kaže naš djelatnik i volonteri bio i više nego ugodan i topao, za njih je pripremljen i doručak te su se zadržali u kratkom razgovoru i druženju. Ravnateljica je rekla kako je škola jako stradala u potresu, no zajedničkom i brzom reakcijom nje kao ravnateljice, školskog odbora, Županije i Grada odmah se krenulo u sanaciju i škola od ponedjeljka, 08.03. kreće s radom. Važno je napomenuti da je dio škole dio označen crvenom naljepnicom koji je sada statički siguran.

Preostali dio robe koji je GDCK Ivanec u međuvremenu prikupio od građana (hrana, higijena, pokrivači, zaštitna oprema u vrijednosti od nešto malo više od 2.000,00 kn) doniran je GDCK Glina i odvezen na njihovo skladište pod vodstvom ravnateljice GDCK Glina, Alberte Cestarić. Ravnateljica je prisutne upoznala sa svojim djelatnicima, suradnicima i radom GDCK Glina u ovim teškim vremenima. No, naš Matija Žuliček ponudio je GDCK Glina svoju volontersku pomoć ukoliko će ista biti potrebna

GDCK Ivanec je od 29.12. do danas na područje pogođeno potresom poslalo robe u vrijednosti ukupno nešto iznad 90.000,00 kn prikupljene većim dijelom od građana, dijelom sa svojih zaliha, a dijelom od pravnih osoba, poput donacije OŠ Klenovnik.

Volontera, koji su uglavnom spontani volonteri GDCK Ivanec uputio je na područje pogođeno potresom od dana početka krize do danas ukupno: 20 volontera koji su odradili ukupno 1428 volonterskih sati, a Matija Žuliček, neumoran volonter GDCK Ivaneci iz Lepoglave i dalje je na terenu!!!! Vijesti o Matiji i aktivnostima u kojima sudjeluje možete pratiti na društvenim mrežama GDCK Ivanec.

Izuzetnu zahvalu GDCK Ivanec duguje Općini Maruševec, načelniku g. Špremu, zamjeniku g. Klapši, te DVD-u Maruševec koji su već nebrojeno puta tijekom ova dva mjeseca pružili pomoć i podršku GDCK Ivanec u odrađivanju aktivnosti i javnih ovlasti za čitavo područje našeg djelovanja i šire.

Vijesti o nastavku odlične suradnje koja dokazuje kako je ipak sve u ljudima, i kako se dobrom suradnjom, razgovorom, zajedničkim pomaganjem, osobito civilnom društvu poput humanitarne organizacije Crvenog križa (koje ne svakako ne sastoji samo u financijskoj pomoći) puno može pomoći, slijedi sutra!!!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X