Blog

Realizirana kupnja zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava za kućanstva koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva
Novosti

Realizirana kupnja zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava za kućanstva koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva

Odlukom članova Skupštine GDCK Ivanec, kao najvišeg tijela upravljanja, na sjednici koja je održana krajem 2020.g. odlučeno je da se sredstva članarinom prikupljenom u 2020.g. u cijelosti utroše u kupnju i raspodjelu zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava obiteljima koje žive u siromaštvu i riziku od siromaštva. Slijedom aktualne epidemiološke situacije i mjera, od strane naših operativaca na terenu (djelatnika i volontera) uočena je potreba za navedenim osobito za obitelji koje imaju djecu. Slijedom navedenog (uzimajući u obzir da je iz projekta HCK ”Čuvajmo ih” u 2020.g podijeljeno 233 litara dezinfekcijskih sredstava i 11.650 kom maski za naše korisnike starije od 65 godine) za obitelji s djecom, korisnike Socijalnog programa GDCK Ivanec kupljen je 141 komad gelova za dezinfekciju i dezinficijensa za kućanstva, te 2700 komada zaštitnih maski, te utrošeno 4.482,00 HRK, od ukupno prikupljenih 4.462,00 kn HRK članarinom GDCK Ivanec. GDCK Ivanec broji 2734 članova.
Na taj način pomoći ćemo 205 članova kućanstva/korisnika, sa 110-tero djece do 18 godina starosti, odnosno 41 višečlanu obitelj, te obitelji/kućanstva starosti do 50-65 godina starosti:223 obitelji, odnosno 257 članova. Isporuka prema obiteljima kreće tijekom idućeg tjedna.

Prethodne godine HCK uveo je nove pristupnice za članstvo, koje djelatnici i volonteri dijelile na akcijama dobrovoljnog darivanja. Pristupnice smo također slali poštom građanima koji su prethodnih godina bili članovi, volontirali ili na bilo koji način pridonijeli našem društvu, a grupno skupljanje članarine obavljamo u školama i drugim kolektivima s kojima surađujemo u Tjednu HCK koji se svake godine obilježava od 08.-15. svibnja. Ukoliko još niste, u to vrijeme prilika je da postanete našim članom.

Narednih godina prikupljena novčana sredstva od članarina, planiramo koristiti za isplate potpora i pomoći članovima GDCK Ivanec sukladno potrebama (npr. pomoć za kupnju lijekova, pomagala, pomoć osobama oboljelima od teških bolesti i slično), što će se definirati idućom odlukom Skupštine GDCK Ivanec.

Popis članova jedna je od mnogobrojnih evidencija GDCK Ivanec. Pozivamo Vas, budite naši članovi, podržite rad i ideju Crvenog križa! Hvala Vam!

Više o članstvu: član Hrvatskog Crvenog križa je osoba koja redovito-jednom godišnje plaća članarinu, te koja se formalno složila s uvjetima o članstvu prema Statutu i u pravilu može birati i biti biran u predstavnička tijela HCK. Članove dijelimo na aktivne odrasle (u koje spadaju i članovi skupštine GDCK Ivanec) te mlade, dobrovoljne darivatelje krvi, te počasne članove. GDCK Ivanec ima 4 počasna člana, od kojih je jedan od njih, g. Franjo Vrabelj, ujedno i počasni član Hrvatskog Crvenog križa.

GDCK IvanecProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X