Blog

Održana akcija DDK Ivanec, 09.02.2021.
Novosti

Održana akcija DDK Ivanec, 09.02.2021.

Dana 09.veljače održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji GDCK Ivanec. Akcija se održala u Ivancu, u prostorijama GDCK Ivanec, a plan prikupljenih doza krvi bio je 60 doza krvi. Plan nažalost ni ovog puta nije realiziran u cijelosti, međutim ostvaren je u velikom postotku od 76%. Naime, prikupljeno je 46 doza krvi ((25 M i 21 Ž), a akciji je pristupilo 53 darivatelja krvi. Odbijeno je 7 darivatelja, a osobito smo ponosno na odluku 3 novih darivatelja da postanu članovi velike obitelji Crvenog križa- obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi.

Prilikom darivanja pobrinuli smo se da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mjera. Darivatelji sa ”okruglim” brojem darivanja i darivatelji koji su prvi puta darovali krv primili su i simboličan poklon prilikom darivanja.

Prvi puta krv su darivali: Ankica Bunić, Mario Županić i Marijana Podsečki. Darivatelji iz Kluba 100+ koji su pristupili jučerašnjoj akciji DDK bili su: Ivan Bregović iz Vukovićeve ulice u Ivancu koji je 107 put darivao krv, te Josip Poje kojem je ovo bilo 109 darivanje. Na akciji u Ivancu, krv je darivao i naš dugogodišnji volonter, član Skupštine i voditelj aktiva DDK Kaznionice u Lepoglavi, Vlado Kušter, kojem je ovo bilo 99 darivanje krvi !!! Žene rekorderke na jučerašnjoj akciji bile su: Marija Težak sa 67 darivanja i Renata Cerovčec sa 66 puta darovanom krvi.

U 2020.g. Plan je ostvaren sa 86%, što možemo tumačiti epidemiološkom situacijom koja traje duže vrijeme. Unatoč situaciji, pobrinuli smo se da osiguramo sigurne uvjete za darivatelje tako što smo propisno dezinficirali prostorije u kojima se odvijalo darivanje, prozračivali smo prostorije, održavali propisani razmak, mjerili temperaturu, osiguravali zaštitnu opremu te ograničavali broj darivatelja koji su istovremeno bili u istoj prostoriji.

Veliki naglasak stavili smo i na privlačenje novih darivatelja, zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa, zalihe krvi su velik dio godine bile nedostatne, te je bilo vrlo bitno pozvati nove darivatelje kako bi se situacija popravila, što činimo i ovim putem.

Posebno želimo naglasiti da je u 2020.g, prvi puta dalo krv čak 84 davatelja kojima ovom prilikom zahvaljujemo te želimo još mnogo uspješnih akcija davanja krvi! Ovu godinu započeli smo sa troje novih darivatelja.

Najavljujemo iduću akciju dobrovoljnog darivanja krvi, 23.02.2021.g. u Restoranu Ivančica u Lepoglavi za djelatnike KZ Lepoglava i sve ostale dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati. Pozivamo Vas da pratite naš rad i aktivnosti, kao i plan budućih akcija DDK na www.crveni-kriz-ivanec.hr

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim darivateljima koji su pristupili akciji! Vaša predanost i nesebičnost pomoći će velikom broju ljudi. Veselimo se i svim budućim akcijama darivanja uz Vas!

Vaše GDCK Ivanec!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X