Blog

Izabran novi saziv Skupštine GDCK Ivanec za mandat 2021.-2024.
Novosti

Izabran novi saziv Skupštine GDCK Ivanec za mandat 2021.-2024.

Dana 14.01.2021. godine održana je Izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine GDCK Ivanec s početkom u 18:00 sati, na kojoj je verificiran mandat 27 zastupnika Skupštine GDCK Ivanec izabranih u ustrojstvenim oblicima GDCK Ivanec, gradskim/općinskim društvima Crvenog križa bez pravne osobnosti, Aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi i Klubu darivatelja krvi 100+.

Sjednica je sukladno važećim Odlukama o nužnim epidemiološkim mjerama prilikom okupljanja održana fizičkim prisustvom u prostorijama Turističko-kulturnog informativnog centra u Lepoglavi za jedan dio zastupnika i ujedno putem Zoom aplikacije, za drugi dio zastupnika. Sjednica je bila snimljena putem Zoom aplikacije i od strane djelatnika TKIC-a. GDCK Ivanec zahvaljuje TKICU Lepoglava na iznimnoj organizacijskoj, tehničkoj i informatičkoj podršci prilikom održavanja sjednice.

Na sjednici je donijeta odluka o sastavu i broju budućih članova Odbora GDCK Ivanec. Broj članova Odbora za mandat 2021.-2024. utvrđuje se u brojci od 7 članova uzimajući u obzir dobrovoljni rad zastupnika Skupštine, koji svoju pomoć i potporu daju ostvarivanju ciljeva i izvršavanju programskih zadaća Crvenog križa, te aktivno rade, djeluju i doprinose GDCK Ivanec na području djelovanja Društva, a vodeći računa o mjesnoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, dobnoj strukturi, zastupljenosti zastupnika različitih zvanja i zanimanja i zastupnika prema statusu unutar GDCK Ivanec (aktivni odrasli, volonter, dobrovoljni darivatelj krvi, voditelji aktiva i/ili mjesnih/općinskih društava i sl.)

Predsjednikom GDCK Ivanec imenovan je Zlatko Barbir, član Skupštine od 2013.g.; u proteklom mandatu i zamjenik predsjednice GDCK Ivanec. Potpredsjednicima su imenovani: Stjepan Cerjan i Jasenka Friščić. Uz predsjednika i dva potpredsjednika u novi Odbor koje je izvršno tijelo Skupštine i donosi odluke sukladno Statutu tijekom poslovne godine izabrani su još i: Ljiljana Vuglač (Ivanec), Damir Majhen (Klenovnik), Vjekoslav Žirovec (Bednja) i Stjepan Kukec (Donja Voća).

Za članove Nadzornog odbora imajući u vidu učešće financijskih stručnjaka imenovani su: Brankica Lipovec, Čedomir Bračko i Martin Bunić.

Izabrano je i 7 zastupnika za Skupštinu DCK Varaždinske županije i zastupnik za Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa.

Na sjednici je usvojena i Strategija rada Gradskog društva Crvenog križa Ivanec za buduće mandatno razdoblje 2021.-2024. koja je, jednako kao i Program rada i Financijski plan sa pripadajućom dokumentacijom za 2021. objavljena na službenim web stranicama GDCK Ivanec. U Strategiji je istaknuto nekoliko važnih, prioritetnih područja djelovanja: projektne aktivnosti na jačanju organizacije Crvenog križa osobito u području pripreme i djelovanja u katastrofama i izvanrednim situacijama, aktivnosti edukacije u smjeru “izgradnje” Interventnog tima Gdck Ivanec , aktivnosti rada sa osobama starije životne dobi, ali i stvaranje boljih uvjeta za rad Društva: rješavanje pitanja prostora za rad i skladišnog prostora za prijem i raspodjelu humanitarne pomoći, te opremu za pripremu i djelovanje u izvanrednim situacijama i krizama.

Gospodin Zlatko Barbir zahvalio se svojoj prethodnici, gđi Josipi Krtanjek koja je za vrijeme svojeg mandata postavila visoke ciljeve za dalje. Ističe kako je Hrvatski Crveni križ i samim time GDCK Ivanec trenutno u teškoj situaciji na terenu, kako zbog pandemije tako zbog potresa, no to nam treba biti prilika da se gradimo, rastemo i razvijamo u ozbiljnu instituciju koja će jednog dana zauzeti još bitniju poziciju u društvu. Za vrijeme svojeg mandata očekuje pomoć i aktivno sudjelovanje svih članova Društva, te ističe želju da se razvije mreža volontera na koje se može računati u teškim situacijama kako bismo bili spremni brže i aktivnije sudjelovati i odgovoriti na problematične situacije poput ove u kojoj se trenutno nalazimo. Zamolio je gđu. Krtanjek da sama izrazi nekoliko riječi. Gđa. Krtanjek zahvalila se za svu podršku koju je imala za vrijeme svojeg mandata, te poželjela novom predsjedniku puno sreće u izazovima koji ga očekuju.

Za sam kraj uručene su povelje o imenovanju počasnim članovima GDCK Ivanec, kojima su imenovani: Rahela Blažević i Josip Polančec. Gđa. Rahela Blažević zbog spriječenosti nije mogla sudjelovati na sjednici, no g. Josip Polančec se obratio prisutnima kako bi se zahvalio te posebno istaknuo svoj rad s mladima i dugogodišnje sudjelovanje u aktivnostima GDCK Ivanec koje su mu donijele brojna pozitivna iskustva. Zaželio je svima nama da se trenutna situacija popravi kako bismo mogli nastaviti s našim redovnim aktivnostima, a posebno je izrazio želju za daljnjim provođenjem natjecanja mladih kao i prijašnjih godina.

Obraćanje našeg dugogodišnjeg člana, zastupnika i volontera g. Josipa Polančeca bilo je izrazito emotivno, razumljivo, g. Polančec u Crvenom križu proveo je gotovo 60 godina, točnije od 1964.g. aktivan je član Crvenog križa.

Sjednicu je zatvorila ravnateljica GDCK Ivanec Jasminka Ruhek koja je napomenula važnost GDCK Ivanec i svakog njegovog člana u ovim teškim trenutcima i pozvala sve na daljnje sudjelovanje u našim aktivnostima, zahvalila se dosadašnjim zastupnicima i pozdravila rad novih zastupnika Skupštine, a osobito izvršnog tijela Društva.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

X